Android -enheter finns i olika olika former, storlekar och priser. Även om du idag inte behöver betala $ 700 för topphårdvaran, måste du fortfarande spendera pengar om du vill ha den bästa kameran på en smartphone. Flaggskepps Android -smartphones idag är på något sätt som inte är underlägsen än andra enheter där ute. Men om du inte har ett flaggskepp kanske kameranupplevelsen inte nödvändigtvis är tillfredsställande. Så här är 5 kameraappar som bara kan ge din Android -kamera den kanten du letar efter. Även om du äger en flaggskepp Android -telefon kan dessa appar fortfarande förbättra din upplevelse ytterligare.
1. Öppna kamera
[GooglePlay URL = ””/]
Open Camera är en av de mest avancerade kameraapparna i Play Store även om användargränssnittet kan berätta något annat. Det är bäst placerat för dem som gillar att skjuta i Raw. Många moderna smartphones stöder fotografering i RAW, men väldigt få förinstallerade kameraappar gör. Detta okomprimerade, obearbetade format ser till att din bild inte tappar någon detalj. Bilderna kan sedan behandlas av en app som Snapseed som du vill få bästa möjliga bild till din smak. Öppen kamera kan hjälpa dig att dra nytta av detta om din telefon stöder rå fotografering.
Den har också ett antal andra användbara funktioner som enkelt låter dig använda den som standardkamera -app på din telefon.
2. Rörelsestiller
[GooglePlay URL = ””/]
Apples livefoton verkar bli ganska populära. Många Android -tillverkare, och nu har Google lagt till sina egna versioner av det till sina telefoner. Det beror mest på hur allestädes närvarande GIF är i dag på nätet och till och med i privata samtal. Det är fortfarande förvånansvärt svårt att skapa dina egna GIF men om du inte vet något andra inte gör. Motion Stills från Google ändrar det.
Appen låter dig skjuta korta 3 sekunders videoklipp som sedan kan konverteras till GIF och delas lika enkelt. Du kan också välja att spara videon på din enhet istället. Du kan också skjuta in Instagram-stil hyper-lapse-videor som sedan kondenseras och stabiliseras av appen.
3. Selfie Master
[GooglePlay URL = ””/]
De främre vända selfie -kamerorna på de flesta smartphones är inte riktigt i nivå med den bakre bakre kameran. Med en mindre bländare och ingen blixt kan det vara en utmaning att ta selfies i svagt ljus. Många smarttelefontillverkare kom sedan med idén “selfie blixt”. Men om din smartphone inte har en av de sällsynta ädelstenarna kan du prova selfie -mästare.
Appen använder en Apple iPhone -liknande metod för att ta bättre selfies i svagt ljus. Att slå på slutarknappen gör skärmen en ljusvit och lyser därmed ansiktet. Appen har också några filter och andra tillägg som du kanske vill prova.
4. Panorama 360
[GooglePlay URL = ”″/]
De flesta Android-telefoner har ett inbyggt panorama-läge i standardkamera-appen. Men inte alla låter dig skjuta hela 360 grader. Det är där Panorama 360 kommer in. Appen fungerar som andra panorama -skyttar, håller telefonen jämn och panna långsamt i en rak linje för att fånga saker runt dig. Kameran tar flera bilder som sedan sys ihop för att skapa en sömlös 360 graders bild.
Du kan se bilden i appen och svepa runt för att se allt. Eller så kan du poppa telefonen i ett VR -headset eller kartongvisare och njuta av din egen hemlagade VR -upplevelse.
5. Baconkamera
[GooglePlay URL = ””/]
Om du är mer en professionell fotograf som gillar att justera varje liten detalj i ett skott kommer du att njuta av baconkamera. Även om många flaggskeppssmartphones nu erbjuder en manual eller pro -läge för sådana användare, gör det inte. Baconkamera kan låta dig få full manuell kontroll över enhetens kamera.
Du kan ställa in slutartid, ISO och vitbalans och fokusera manuellt. Nackdelen är att din enhet måste stödja funktionerna. Men appen fungerar på de flesta om inte alla moderna smartphones, särskilt de med en Snapdragon -processor. Alla appens funktioner är packade i ett användargränssnitt som du känner dig ganska hemma med om du har använt en DSLR tidigare.