3D-tryckt generator utvecklas belyser den vetenskapliga metoden

ibland utvecklas vi till innovation, liksom ibland utvecklar vi bara för att säga tillfredsställelse att vi gjorde det själv. Men det finns ytterligare en anledning att konstruera någonting själva: att lära sig, precis som [FRAENS] har gjort med den här 3D-tryckta generatorn. (Video, inbäddad nedan.)

[FRAENS] börjar med en jig för att lindas de enskilda spolarna, men då snappar jiget i en statorring. Statorringen är sandwichad av två rotorer som roterar på en mässingsaxel suspenderad med nållager. Med undantag för hårdvaran är alla strukturella delar 3D-tryckta.

Det som verkligen skiljer generatorns utveckling är inte hur det är byggt, men snarare hur [fras] har använt det som verktyg för lärande och experiment. Genom att plotta ingångsmomentet mot elektrisk utgång kan [FRAENS] bestämma effektivitet i flera konfigurationer, samt har några intressanta slutsatser att dela mot slutet av videon. Vi uppskattar hur dokumentationen samt analysen hjälper iterate stilen mot högre effektivitet såväl som kommer att informera nästa byggnad.

Med lite mer arbete kan vi se att det går rakt in i en vertikal axelvindsturbin eller fäst vid ett Pelton-hjul för en off-gallerhydbrytare. Tack till [Shabab] för det fantastiska tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *